Strand: A strand apró kavicsos, betonos vagy füves. Kristálytiszta vize kissé hűvös, mely nagy melegben kellemes felüdülést biztosít. Sv. Juraj előtt található kis szigetre néhány perc alatt át lehet úszni, melyről még szebb kilátás nyílik a környékre. A strandon vizibicikli kölcsönzésre is van lehetőség. Sv. Jurajtól 8 km-re délre található Lukovó strandja, mely sekély vize miatt hamar felmelegszik, így ha máshol hideg a víz, ott akkor is meleg tengervíz várja a túristákat.

 

Horgászat: Sv Jurajban tengeri halak, és a helyi élővilág várja a horvászat szerelmeseit. Horgászathoz napijegyet kell váltani a helyi hatóságoknál.

 

Búvárkodás: A környéken több, sok éve működő búvárbázis is található. A Kvarner-öböl vizei kiválóan alkalmasak búvárkodásra mivel a rendkívül tiszta víz nagy jó víz alatti látási viszonyokat tesz lehetővé. Parti merülésre, csónakból történő nyílt vízi merülésre, roncsmerülésre, búvártanfolyamok elvégzésére is van lehetőség. A távolabbi merülőhelyek is csónak segítségével könnyen elérhetők.

 

Vízitaxi: Sv. Jurajban és a 10 km-re lévő Senj városában is több lehetőség adódik vízitaxizásra. Kisebb-nagyobb csónakok, hajók állnak a túristák rendelkezésére, melyek napjában többször is lehetőséget nyújtanak a közeli szigetek, strandok, városok meglátogatására. (KRK, Privic, Goli-otok, Cres, Pag, Rab)

 

Jetski: Sv. Jurajtól délre 3 km-re található Raca kepingben vízi robogózásra is lehetőség nyílik. A nagy sebességet kedvelők számára külömböző méretű, fajtájú és típusú jetskik állnak rendelkezésre a kemping területén.

 

Túrázás: A közelben lévő Velebiti Nemzeti Park, valamint a 90 km-re található Plitvicei tavak is rengeteg túrázási lehetőséget kínálnak a túrisák számára.

 

Zavratnica: Sv. Jurajtól 40 km-re délre található lenyűgöző látványú öböl, mely a II. Világháborúban hadikikötőként szolgált. Az öböl sekély vizében ma is láthatóak egy elsüllyedt hadihajó roncsai.

 

 

 

      Bővebb információért katt ide: Velebit

                                                     Plitvice

                                                     Vitorlázóknak

                                                     Motorosoknak

     Sajnos a jó időt mi sem tudjuk garantálni, de rossz idő esetén sem érdemes az apartmanban maradni. Ekkor érdemes meglátogatni például az 50 km-re lévő Kraszno települést, ahol többek között medveállatkert és kézműves sajtkészítő műhely található. A helyi lakosság híres kiváló vendégszeretetéről.